Menú
ES

Inici

Congreso Internacional de Molinología

Presentación y objetivos

Los congresos internacionales de molinología, que la ACEM promueve desde hace dos décadas, son el referente estatal en el estudio de los molinos y de los ingenios tradicionales. Las actas de estos congresos ponen de manifiesto los importantes valores históricos, arquitectónicos, técnicos, estéticos, paisajísticos, sociales y simbólicos de estos bienes.

El Congreso Internacional de Molinología nace con la voluntad de unir sinergias a nivel internacional, para poner en valor este patrimonio desde una perspectiva multidisciplinaria.

Ponencias

Si no pudiste asistir XI Congreso Internacional de Molinología celebrado en Mallorca el pasado octubre de 2018 o quieres ver las ponencias de nuevo, ¡ya están disponibles en nuestra web!

Atrás La brigada de Patrimoni es reforça amb dues persones del programa SOIB VISIBLES 2019-2020

La brigada de Patrimoni es reforça amb dues persones del programa SOIB VISIBLES 2019-2020

(18/02/2020)

La vicepresidenta i la directora insular han visitat avui el taller de Son Bonet

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han visitat avui dematí el taller de restauració de Son Bonet, a Marratxí, on fa feina part de la brigada de Patrimoni. Concretament, al taller de restauració de Son Bonet hi fan feina 12 fusters i ferrers, dos dels quals provenen del programa SOIB VISIBLES 2019-2020 que té per objectiu facilitar i millorar l’accés a l’ocupació dels majors de 30 anys i aturats de llarga durada.

La feina dels treballadors del taller se centra en aquests moments en la construcció de la maquinària del molí hidràulic de Galatzó, la restauració del molí de vent d’extracció d’aigua del camí de sa Síquia i la construcció de l’arbre del molí de vent fariner de Can Nofre, de la Ruta dels molins de l’Euroregió.

La Brigada de Patrimoni s’inclou dins la Unitat del Patrimoni Historicoindustrial del Consell de Mallorca, creada l’any 2004 i coordinada per Aina Serrano, amb la finalitat de promoure l'estudi, la conservació, la restauració i la posada en valor dels elements que formen part de l'herència preindustrial i industrial de l'illa de Mallorca. La brigada de Patrimoni està formada per 20 operaris,18 en plantilla i dos del programa SOIB VISIBLES 2019-2020.

A la línia de ‘Restauració i manteniment’ hi ha vuit picapedrers restauradors que actualment treballen en la restauració dels molins hidràulics de Galatzó, propietat de l’Ajuntament de Calvià. 
 

Cal destacar que la convocatòria enguany, per primera vegada, és per majors de 30 anys. La convocatòria de SOIB VISIBLES 2019-2020 per a l'exercici 2019 ha estat promogut pel SOIB, per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l'Impuls del Turisme Sostenible (ITS).